Németes Hétvége

Már évek óta hagyomány a német képzésen hogy minden tanév elején a GPK és a VIK hallgatói összegyűlnek a tanáraikkal, gólyákkal és felsőbb évesekkel közösen, hogy egy kellemes hangulatú hétvégét töltsenek el együtt, és lehetőséget adjanak a gólyáknak, hogy megismerjék felsőbb éves kollégáikat.

Németes Hétvége 2020

Az idei Németes Hétvége helyszíne a velencei Sporttábor és Diákszálló. A hétvége időpontja szeptember 4.-6. (péntek délután – vasárnap délelőtt), ára előreláthatóan 5.000 és 10.000 Forint körül alakul majd, a résztvevők számának függvényében. A gólyák mellett meghívtuk a felsőbb éveseket, akik közül még a 2000-es évek első felében kezdettek is jönnek a táborba, illetve a tanárainkat is, akik szintén eljönnek velünk beszélgetni, bemutatkozni és mesélni arról, hogy nekik milyen volt régen a német képzés, illetve hogy most mit várnak el a hallgatóktól tanárként.

A táborba Budapestről közösen megyünk le, péntek délután, az egyetemi programok befejezése után fogunk indulni, és vasárnap délelőtt indulunk vissza.

A táborban ételt biztosítunk, az első étkezés péntek este lesz, az utolsó vasárnap reggel. Az ételallergiákat kérjük mindenki jelezze a jelentkezési űrlapon!

Egy kis ízelítő a programokból:

  • Tanári beszélgetés, ahol az első féléves és későbbi tanárok bemutatkoznak, és elmondják tippeiket a német képzésről
  • Felsőbbéves beszélgetés, ahol megbeszéljük a regisztrációs hét tapasztalatait, és ha történt bármi nehézség, igyekszünk segíteni
  • Rengeteg játék, németes dalok (többé-kevésbé német nyelven)

Természetesen nem csak hivatalos programok lesznek, adunk lehetőséget az egymással való ismerkedésre is:

  • A gépészkar-villanykar focimeccsen,
  • A karok közötti sörváltón,
  • Az esti, közös bulikon,
  • És számtalan egyéb kötetlen programon.

Németes Hétvége 2019

Németes Hétvége 2018

Németes Hétvége 2017

Németes Hétvége 2016