Németes Hétvége

Már évek óta hagyomány a német képzésen, hogy minden tanév elején a GPK és a VIK hallgatói összegyűlnek a tanáraikkal, gólyákkal és felsőbb évesekkel közösen, hogy egy kellemes hangulatú hétvégét töltsenek el együtt, és lehetőséget adjanak a gólyáknak, hogy megismerjék felsőbb éves kollégáikat. A tanároktól szintén hasznos információkat kaphatnak a tanévkezdésről, és a leendő tanulmányaikról.

Németes Hétvége 2021

Az idei Németes Hétvége helyszíne: Katalinpusztai Diáktábor, 2640 Szendehely, Dózsa György utca, 22951 hrsz. A hétvége időpontja 2021. szeptember 3-5. péntek délutántól vasárnap délelőttig, ára előreláthatóan 4200 Ft körül alakul majd, a résztvevők számának függvényében. A gólyák mellett meghívtuk a felsőbb éveseket, akik közül még a 2000-es évek első felében kezdettek is jönnek a táborba, illetve a tanárainkat is, akik szintén eljönnek velünk beszélgetni, bemutatkozni és mesélni arról, hogy nekik milyen volt régen a német képzés, illetve hogy most mit várnak el a hallgatóktól tanárként.

A helyszínre való eljutást közösen tervezzük péntek délután, az egyetemi programok befejezése után fogunk indulni. A Schönherz Kollégium előtt találkozó, majd onnan elmegyünk Újpest-városkapuig, ahonnan busszal Szendehely, Katalinpusztára.

A táborban teljes ellátást biztosítunk. Péntek: vacsora, Szombat: reggeli, ebéd vacsora, Vasárnap: reggeli. Emellett, aki szeretne ezen felül étkezni, elmehet a tábor mellett lévő étkezdébe. Az ételallergiákat kérjük pontosan mindenki jelezze a jelentkezési űrlapon! Előreláthatólag a tej (laktóz és tejfehérje) valószínüleg nem jelent gondot, azonban más allergiák esetén felvesszük veletek a kapcsolatot mindenképp.

Egy kis ízelítő a programokból:

  • Tanári beszélgetés, ahol az első féléves és későbbi tanárok bemutatkoznak, elmondják mit tanítanak és mondanak tippeket a német képzésről. Továbbá lehetőség van tőlük kötetlenül kérdezni is.
  • Felsőbbéves beszélgetés, ahol megbeszéljük a regisztrációs hét tapasztalatait, és ha történt bármi nehézség, igyekszünk segíteni. Illetve a felsőbbévesek elmondják tapasztalataikat és jótanácsikat a félévkezdést illetően.
  • Rengeteg játék, szórakozás, németes dalok (többé-kevésbé német nyelven)

Természetesen nem csak hivatalos programok lesznek, adunk lehetőséget az egymással való ismerkedésre is:

  • A karok közötti sörváltón,
  • Az esti, közös bulikon,
  • És számtalan egyéb kötetlen programon.

Németes Hétvége 2019

Németes Hétvége 2018

Németes Hétvége 2017

Németes Hétvége 2016